#NOIsuntemION Mesajul Primului Consilier Guvernamental AI pentru elevii din Ora de știut

Ce este Inteligența artificială?

Dacă vrei să afli mai multe despre inteligența artificială, poți să urmărești un filmuleț scurt și interesant.

Vei afla și despre provocările și beneficiile aduse de AI, precum și despre modul în care oamenii își pot folosi creativitatea și imaginația pentru a proiecta și dezvolta tehnologii noi și inovatoare.

Filmulețul este o modalitate excelentă de a-ți îmbogăți cunoștințele și de a înțelege mai bine cum funcționează această tehnologie uimitoare.

#ProvocareaMinților Ce trebuie să prezinți?

Alege din cele două varinate

Un desen despre Inteligența Artificilă

Un desen despre AI realizat de tine ar putea să însemne o imagine a unui robot sau a unui calculator care poate gândi și face lucruri pe cont propriu, fără să fie controlat de oameni. Sau poate că ai desenat o lume în care oamenii și roboții trăiesc împreună și se ajută reciproc să realizeze sarcini dificile. Indiferent de cum ai desenat, acesta este o modalitate minunată de a-ți exprima creativitatea și de a explora ideile tale despre IA într-un mod vizual frumos.

O machetă despre Inteligența Artificială

O machetă despre AI realizată de tine ar putea să însemne o reprezentare tridimensională a unui robot inteligent sau a unei componente software care poate învăța și se poate dezvolta pe cont propriu. Macheta ta ar putea să sugereze un prototip al unui dispozitiv sau sistem de AI, care poate fi folosit pentru a ajuta oamenii să rezolve probleme complexeMacheta ta ar putea fi o modalitate de a explora și de a împărtăși ideile tale într-un mod tangibil și concret.

#Provocarea Minților Regulament de participare

1. DATE GENERALE

1. Concursul de proiecte are drept promotor și organizator ISJ Ilfov în parteneriat cu Asociația “Măgurele Science Park” (MSP) si Consiliul Judetean Ilfov, scopul concursului fiind selectarea, identificarea și premierea celor mai bune proiecte realizate de elevii care au parcurs Curriculum la Decizia Școlii (CDȘ) “Ora de știut!” cu tematica „Provocarea minților: Călătorește prin lumea inteligenței artificiale și descoperă abilitățile tale naturale”. 

2. Aceste proiecte urmează să fie expuse la Palatul Parlamentului, în perioada 8 - 10 Mai 2023, într-o expoziție care va fi organizata în holul central de la intrarea S1.

3. Concursul va avea un spațiu pe internet, rezervat într-un spațiu vizibil în cadrul paginii de internet isjilfov.ro unde vor fi afișate toate comunicările, informațiile și actualizările privitoare la concurs. De asemenea, informații despre eveniment sunt prezentate și pe site-ul asociatiei MSP www.magurelesciencepark.ro  și oradestiut.ro 

2. PARTICIPAREA LA CONCURS

1. Concursul se adresează, elevilor care au urmat CDȘ “Ora de știut!” pe parcursul anului școlar 2022 – 2023.

2. Tematica concursului este “Provocarea minților: Călătorește prin lumea inteligenței artificiale și descoperă abilitățile tale naturale”.

3. Concursul va prezenta lucrări de tip: 

   - Desen/ grafică/ poster (format A3),

   - Machete/ proiecte/ modele (poza, format A3).

4. Pentru ca lucrările concurenților să fie luate în considerare, acestea trebuie să respecte condițiile privind calitatea de concurent, tema și regulamentul concursului, data și ora limită a predării.

3. DESFĂŞURAREA CONCURSULUI

1. Înscrierea la concurs se poate face din data de 11.04.2023, prin completarea formularului de înscriere disponibil accesand link-ul urmator: https://forms.gle/fgCREhg8Qq2AsuFL6

2. Prezentarea este liberă fiind la aprecierea concurenților, așa cum aceștia consideră că ideea va fi mai bine înțeleasă.

3. Prezentarea lucrărilor se va face în format electronic sau machete fotografiate.

4. Predarea lucrărilor se va face în format digital, cuprinzând piesele de concurs și formularul de înscriere completat la nivelul unității școlare de proveniență, prin intermediul link-ului de la secțiunea 3.1. Data limită până la care se pot depune lucrările este 01.05.2023; orele 15.00 

5. Comunicarea rezultatelor concursului se va face pe site-ul ISJIlfov.ro în conformitate cu calendarul de desfășurare a concursului.

6. Juriul concursului își asumă întreaga responsabilitate asupra alegerii proiectelor câștigătoare, hotărârile juriului sunt definitive, deciziile sale neputând fi contestate.

7. Lucrările predate devin proprietatea organizatorului, care le poate folosi ca material documentar sau le poate face publice în materialele de popularizare a concursului, materiale de presă, cu menționarea numelor autorilor.

Prin participarea la concurs, odată cu semnarea formularului de înscriere, concurenții își dau acordul pentru utilizarea imaginilor și datelor din materialele de prezentare, prin tipărire sau publicare sub diverse forme, precum și pentru expunerea acestora în public.

4. PREMIILE CONCURSULUI

1. Concurenții clasați pe primele 10 locuri, vor primi invitația de a participa în cadrul unei echipe care va concura la evenimentul „Laser Valley Innovation Bootcamp” Magurele 2023. 

2. Concurenții clasați pe primele 30 de locuri vor primi un rucsac și o carte. 

3. Toți elevii vor primi diploma de participare.

4. Premiile se vor ridica de la sediul ISJ IF, în timpul săptămânii, începând cu data de 12 mai, de luni până joi în intervalul orar 08:00-16:30, și vinerea în intervalul orar 08:00-14:00.

5. VALORIFICAREA PROIECTELOR

1.Lucrările predate de concurenți constituie proprietatea organizatorului și nu se returnează.

2. Jurizarea lucrărilor se va organiza prin intermediul unei expoziții care se va desfășura la Palatul Parlamentului în Holul Central de la intrarea S1, în perioada 3 - 10 Mai 2023, dându-se posibilitatea publicului de a-și exprima preferințele pentru una din lucrări. Votul se va desfășura în data de 10 Mai 2023, în cadrul unui eveniment care va prilejui și o dezbatere despre inițiativa „Ora de Știut!”, la Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților. 

3. Prin participarea la concurs și prin completarea, semnarea și expedierea formularului de inscriere, concurenții confirmă acordul lor pentru prezentul regulament, căruia urmează să se conformeze.

6. CRITERII DE EVALUARE ȘI SELECȚIE

1. La jurizare se vor avea în vedere următoarele criterii 

- Expresivitatea proiectului;

- Legătura cu tematica de concurs;

- Originalitatea de exprimare/prezentare;

- Creativitatea;

2. Toate criteriile se vor sincroniza cu Tema concursului “Provocarea minților: Călătorește prin lumea inteligenței artificiale și descoperă abilitățile tale naturale”.

7. CALENDARUL CONCURSULUI

Perioada de înscriere: 11.04  – 01.05.2023;

Jurizarea lucrărilor: 10 Mai 2023 în cadrul Expoziției de la Palatul Parlamentului din Holul central intrarea S1;

Afișarea rezultatelor finale: 12 Mai 2023, pe site-ul isjilfov.ro;

Ridicarea premiilor: începând cu data de 12 Mai 2023, de la sediul ISJ ILFOV.